Poreski dug “Svislajona” nije konvertovan u akcije

Bez autora
Jul 28 2013

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da poreski dug kompanije “Svislajon” nije konvertovan u akcije, jer relevantni zakon još nije ni stupio na snagu. Ti porezi su još u pretprivatizacionom periodu bili koncentrisani i, u tom pogledu, vlasnik Rodoljub Drašković je iznio optimistički plan razvoja da otvori fabriku u Nevesinju, a u idućoj godni počne izgradnju novog pogona u koji će biti uloženo 70 miliona evra. Drašković je od vlasti Srpske tražio da se pokušaju rasteretiti bilansi, a Vlada će to pitanje staviti na dnevni red. U ovom trenutku postoji samo zahtjev, alia to treba razumijeti i podržati takve investicione napore.

Poreski dug “Svislajona” nije konvertovan u akcijePredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da poreski dug kompanije “Svislajon” nije konvertovan u akcije, jer relevantni zakon još nije ni stupio na snagu.

- Ti porezi su još u pretprivatizacionom periodu bili koncentrisani i, u tom pogledu, vlasnik Rodoljub Drašković je iznio optimistički plan razvoja da otvori fabriku u Nevesinju, a u idućoj godni počne izgradnju novog pogona u koji će biti uloženo 70 miliona evra - rekao je Dodik.

On je dodao da je Drašković od vlasti Srpske tražio da se pokušaju rasteretiti bilansi i najavio da će Vlada to pitanje staviti na dnevni red.

- U ovom trenutku postoji samo zahtjev, ali mislim da to treba razumijeti i podržati takve investicione napore - rekao je Dodik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik